Un medic din Africa de Sud a găsit soluţia perfectă împotriva violului: Rape-aXe, prezervativul anti-viol.

Invenţia, care e autorizată de aproape 5 ani, se bazează pe un principiu simplu: prezervativul se prinde precum o clemă pe organul violatorului, cauzându-i acestuia dureri groaznice şi nu poate fi îndepărtat decât printr-o intervenţie chirurgicală.

"Ai impresia că ajungem la zilele în care femeile erau obligate să poarte centuri de castitate. Ideea că femeile ar trebui să se adapteze şi să poarte un asemnea dispozitiv este de-a dreptul terifiantă. Femeile au fost forţate să poarte aceste centuri în fiecare minut al vieţii lor de frică să nu fie violate" a declarat experul Lisa Vetten.

La Campionatul Mondial din 11 iunie 2010, sunt aşteptaţi peste 500.000 de suporteri în Africa de Sud, aşa că vor fi puse în vânzare peste un miliard de prezervative.

Chiar dacă pare ceva neobişnuit, la Olimpiada de Iarnă de la Vancouver s-a vândut un număr record de 100.000 de prezervative în doar 17 zile. Cât despre problema violurilor şi a prostituţiei, în 2006 la Cupa Mondială din Germania, autorităţile au optat pentru redeschiderea bordelurilor.