Lansarea iPhone 5 de la Apple a avut loc miercuri seară, în San Francisco. Noul iPhone 5 costă între 199 de dolari (varianta cu 16 GB) şi 399 de dolari (64 GB) şi va fi lansat oficial în SUA pe 21 septembrie.

Camera foto a noului iPhone 5 are tot 8 megapixeli, însă se pot realiza şi fotografii de 28 mp în sistem Panoramic, în timp ce bateria este doar puţin mai bună decât la iPhone 4S.

Pe lângă lansarea iPhone 5, Apple a mai prezentat un nou iPod Shuffle, un nou iPod nano, un nou iPod Touch şi o nouă versiune de iTunes.

Analiştii americani estimează că noul iPhone 5 ar putea ajuta la majorarea PIB-ului SUA cu 12,8 miliarde de dolari pe an, ceea ce pentru România ar însemna o creştere cu 6,73% a PIB-ului (conform FMI, în 2011, PIB-ul României a fost de 190 de miliarde de dolari).

Conform Bloomberg, acţiunile Apple au crescut odată cu anunţarea noului iPhone 5: ele au ajuns de la 658 de dolari (în momentul startului lansării) la 669 de dolari (la o oră şi jumătate după încheierea lansării), trendul fiind în continuare ascendent.