Unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut clubul de fotbal fanion al judeţului, FC Bihor, Nicolae Florescu, s-a stins din viaţă la vârsta de 62 de ani.

Originar din judeţul Braşov, localitatea Codlea, Nicolae Florescu a venit la FC Bihor în anul 1972, activând la formaţia "roş-albastră" mai bine de un deceniu, până în anul 1983, în acest interval fiind şi cooptat la lotul naţional de seniori, cu care a participat în anul 1978 la un turneu în Scoţia.

Nicolae Florescu a evoluat mai întâi la Steagul Roşu Braşov, unde l-a avut coechipier şi pe Alexandru Gergely, alt braşovean care avea să se remarce la formaţia orădeană.

"Florică a venit la Steagul Roşu în anul 1970 şi a rămas până în 1972, când a plecat la Metrom Braşov. După doar doi ani de zile a ajuns la Oradea, unde m-a adus şi pe mine. El personal a venit după mine în 1975 şi m-a adus la FC Bihor, fiind mandatat în acest sens de cei din cadrul conducerii clubului orădean", îşi aminteşte Alexandru Gergely.

După sosirea la Oradea, Nicolae Florescu, jucător care a evoluat pe postul de atacant, a rămas la FC Bihor până în anul 1979, când, preţ de un an, a plecat la Înfrăţirea Oradea. În 1980 Florescu a revenit la echipa fanion, unde a continuat să mai activeze ca jucător până în anul 1983. "A fost un jucător bun, foarte talentat, care a activat o perioadă îndelungată la FC Bihor cu rezultate remarcabile", mai declară fostul său coleg Alexandru Gergely.

De fapt, în perioada anilor 70-80, exista la FC Bihor o tripletă de jucători originari din Braşov care au fost repede apreciaţi şi îndrăgiţi pentru evoluţiile avute. Pe lângă Nicolae Florescu şi Alexandru Gergely, cel de-al treilea braşovean de la "roş-albaştri" din acea perioadă a fost Mircea Albu.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Nicolae Florescu a mai rămas în Bihor până în anul 1992, activând ca antrenor sau antrenor-jucător la echipele din Ştei şi Valea lui Mihai, dar şi profesor la Şcoala Sportivă. Apoi s-a reîntors acasă, la Codlea.

"Ştiu că a suferit o dublă fractură, de tibie şi peroneu, pe când evolua la FC Bihor, chiar la un meci cu Satu Mare şi i-a fost implantată o tijă, care nu şi-a mai scos-o de atunci. Cred că numai de aici i se poate trage acest deces prematur, fiindcă nu avea alte probleme de sănătate", susţine Alexandru Gergely, care are numai cuvinte frumoase faţă de fostul său coleg. "A fost un om bun, de caracter. Eram ca fraţii. Un băiat de treabă...".