Noul spectacol al Teatrului Regina Maria, „Colivia nebunelor”, i-a amuzat pe primii spectatori care l-au văzut, aceștia descoperindu-i pe Răzvan Vicoveanu și pe Richard Balint în rol de patron, respectiv vedetă a unui club de travestiți (drag queens), care sunt nevoiți să-și ascundă viața și pasiunile pentru a nu-și speria viitorii cuscri, pentru care imaginea contează mai mult decât autenticitatea.

Între drag queens

Premiera comediei „Colivia nebunelor” - după un text al francezului Jean Poiret - a avut loc vineri la sala mare a Teatrului Regina Maria, care s-a umplut de curioși. Anunțată drept o comedie muzicală, producția i-a amuzat copios pe cei prezenți, care au adăugat coloanei sonore hohote de râs. 

Despre ce este vorba în noul spectacol? Georges (Răzvan Vicoveanu), managerul unui club flamboaiant de drag queens (travestiți care devin dive pe scenă) din Saint-Tropez, și Jeannot (Richard Balint), vedeta clubului și iubitul primului, sunt nevoiți să încerce să-și ascundă orientarea sexuală, pasiunea pentru „drag” și orice urmă că în viața lor ar fi „altfel” decât ceea ce este considerat cuviincios. Asta pentru că așa îi roagă fiul lui Georges, pe care l-a crescut alături de Jeannot. Fiul, Laurent, vrea să se însoare cu o fată dintr-o familie extra-conservatoare de politicieni, așadar nu vrea să-și sperie viitorii socri. 

Born this way

Spectacolul este plin cu umor de situație, răsărit mai ales datorită încercărilor celor doi, Georges și Jeannot, de a fi deveni brusc masculini și duri. O contribuție importantă pentru momentele comice aduce și Iura (George Dometi), servitorul celor doi, un moldovean care se visează vedetă de scenă și film. 

(foto: Remus Toderici)

Dincolo de râsete, spectacolul amintește și de prejudecățile cu care se confruntă deseori cei care au alte preferințe decât cei mulți. „Motto-ul spectacolului ar putea fi „born this way” (n.r. – piesă a lui Lady Gaga, cântată la un moment dat în versiunea orădeană a Coliviei Nebunelor), adică ne-am născut așa cum suntem. Am ales acest text în primul rând pentru că este o comedie ofertantă, care dă actorilor posibilitatea să joace foarte colorat, diversificat și să creeze roluri de comporizție, care aduc provocări de interpretare”, spune, despre producție, regizorul ei, Daniel Vulcu.

El adaugă că povestea comică „trebuie luată ca atare și nu interpretată sau privită ca un argument pentru sau împotriva a ceva”. 

La cabaret

Din echipa de creație fac parte și Răzvan Chendrean (decor), Oana Cernea (costume), Dimény Levente și Nadin Törteli (coregrafie) și Lăcrămioara Deac (pregătire muzicală). 

Distribuția este următoarea: Răzvan Vicoveanu (Georges), Richard Balint (Jeannot), Eugen Neag (Mercedes), George Dometi (Iura), Sebastian Lupu (Jurnalistul), Ciprian Ciuciu (Laurent), David Constantinescu (Măcelarul), Alexandru Rusu (Domnul Dienlafoi), Corina Cernea (Doamna Dienlafoi), Georgia Căprărin (Muriel), Angela Tanko (Simone) și Carina Bunea, Adela Lazăr, Alina Leonte, Mirela Niță Lupu, Ioana-Maria Repciuc (Cabaret).

Tot din cabaret fac parte și tinerii actori orădeni Tudor Manea, Cosmin Petruț și Paul Tripon, care pășesc pentru prima oară pe scena Teatrului Regina Maria, potrivit organizatorilor. 

Cea de-a doua reprezentație este programată pe 20 decembrie. De asemenea, spectacolul va mai putea fi văzut pe 12, respectiv 25 ianuarie, tot la Sala Mare. 

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!