Chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor s-a răzgândit degeaba, de miercuri până joi, asupra demisiei. Ministrul Afacerilor Interne, Ioan Dragoş Tudorache a anunţat, joi, că ofiţerul orădean aflat în vizorul DNA urmează să fie eliberat din funcţie.

„Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a dispus luarea măsurilor administrative necesare pentru eliberarea din funcție a inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, chestor de poliție Liviu Popa, și punerea acestuia la dispoziția unității", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seara, de Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a MAI. 

Potrivit informării, conducerea Inspectoratului de Poliție Bihor "urmează să fie asigurată de unul dintre adjuncți". Aceştia sunt comisarii şefi Adrian Bucur şi Eugen Boc.

După cum se ştie, chestorul Liviu Popa a trimis, miercuri seara, la Inspectoratul General al Poliţiei Române un raport de încetare a raporturilor de serviciu, documentul fiind înaintat, potrivit unui purtător de cuvânt al IGP, la Ministerul Afacerilor Interne pentru a fi trimis la Preşedinţie, procedură obligatorie în cazul chestorilor de Poliţie.

Ulterior, în cursul zilei de joi, Popa a declarat unui ziar local că "un număr mai mare de colegi din Poliţia Bihor" l-ar fi convins să revină asupra deciziei şi, în consecinţă, a mai trimis la Bucureşti un raport de revenire asupra deciziei iniţiale. Din câte se vede, miinistrul de Interne a ignorat această răzgândire.

Liviu Popa a fost audiat, miercuri, în calitate de suspect, timp de aproximativ 3 ore, în dosarul în care mai mulţi şefi de poliţii din Bihor - între care şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar - sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Chestorul Liviu Popa a fost numit la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor în anul 2005, funcţie la care a renunţat în 2009 pentru a prelua conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie, iar apoi, în 2010, conducerea Poliţiei Române. Din 15 mai 2012 ofiţerul a revenit la cârma Poliţiei Bihor, pe care a condus-o până acum.

Citiţi pe aceeaşi temă şi: Șeful Poliției Bihor, chestorul Liviu Popa, și-a dat demisia. Dar parcă s-ar mai gândi...