Circulaţia rutieră pe DN 76, între localităţile Vârfuri şi Ştei, unde au avut loc alunecări masive de teren, a fost reluată vineri seară. "S-a reluat circulaţia autovehiculelor pe DN 76. Pe zona afectată se circulă pe bază de semaforizare", a transmis BIHOREANULUI prefectul Ioan Mihaiu.

Potrivit comisarului Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, traficul a fost reluat în jurul orei 20.50. "Se circulă pe un singur sens, alternativ, cu semafor", a precizat Dinu.

După cum se știe, alunecări de teren masive au acoperit, joi, circa 100 de metri din DN 76 Oradea - Deva între localităţile Vârfuri şi Ştei, traficul în zonă fiind dirijat de echipaje ale Poliției Rutiere. Începând de joi seară, polițiștii au deviat traficul pe o rută ocolitoare de pe DN 75: Lunca – Cîmpani – Nucet – Vârtop – Albac.

Prefectul Ioan Mihaiu a convocat, vineri la amiază, o reuniune a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la care au participat atât reprezentanţi ai Secţiei Bihor a Drumurilor Naţionale, cât şi ai Poliţiei Rutiere şi altor instituţii cu atribuţii în asemenea evenimente, în timp ce pe teren acţionau utilaje ale grupului de firme Selina, solicitată de şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Radu Băruţa, pentru a ajuta la degajarea şoselei.

Pe de altă parte, prefectul a adăugat că, fiind o situaţie de urgenţă, speră ca şefii CNAIR să aprobe alocarea de fonduri inclusiv pentru consolidarea drumului şi continuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare abandonate în luna septembrie de firma orădeană Construct Mod.

UPDATE:

În cursul zilei de sâmbătă, circulaţia pe tronsonul afectat de alunecările de teren a fost reluată pe ambele benzi, a declarat, pentru BIHOREANUL, prefectul Ioan Mihaiu.