Primăria Sălacea a anunţat miercuri că au fost reluate lucrările de reabilitare a castelului Komáromi din Otomani.

Printr-un comunicat transmis presei, edilii au explicat că, deşi iniţial lucrările de renovare trebuiau să înceapă în luna mai, "din cauza complicaţiilor de ordin adminsitrativ", doar în iunie 2017 au putut fi reluate renovările clădirii.

Valoarea totală a proiectului de reconstrucţie se ridică la 500.000 de lei, bani asiguraţi din fonduri europene, printr-un proiect câştigat anul trecut.

"Acele părţi urmează să fie refăcute în această etapă care nu au putut fi acoperite prin resursele financiare din proiectul precedent. Astfel, urmează să fie dotat cu echipament de iluminat "tunelul" lung de 133 metri, urmând să asigure o primire prietenoasă. De asemenea, va fi creat un părculeţ în spatele clădirii, şi nu în ultimul rând, din şopronul ce asigura odinioară locaţia căruţelor, vor fi create alte noi spaţii de expunere", arată informarea.

Tot în acest proiect intră şi restaurarea picturilor din secolul al XVII-lea.

"Obiectivul general este ca "Satul cu 1.000 de pivniţe" să fie o adevărată atracţie turistică a Bihorului", a mai transmis Primăria.

De altfel, pentru următoarea perioadă, edilii speră ca, în imediata apropiere a clădirii monument să înfiinţeze o parc de aventură. Mai avem în plan renovarea "Podului cu patru găuri" din satul Sălacea şi refacerea măcar în parte a peisajului de odinioară din jur.

"Pentru acest obiectiv am depus împreună, cu succes, un proiect cu renumita localitate maghiară Hortobágy. Valoarea acesteia este de peste 1 milion de Euro", a mai arăta primăria.