În acest sfârşit de săptămână s-a dat startul în returul campionatului Superligii Naţionale la polo pe apă masculin. În prima dublă confruntare, în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea, CS Crişul a primit vineri seara şi sâmbătă dimineaţa replica bucureştenilor de la Dinamo.

Vineri, în primul joc, Dinamo s-a impus de-o manieră categorică, adjudecându-şi partida cu scorul de 17-3, după ce toate sferturile şi le-a adjudecat, cu 4-1, 3-1, 2-1 şi 8-0.

Partida a fost controlată cu autoritate de bucureşteni, care în ultimele 8 minute, pe fondul căderii fizice a gazdelor, şi-au mărit considerabil diferenţa, marcând de opt ori, în timp ce Crişul nici măcar nu a pus în pericol poarta adversă.

Principalul marcator de la Dinamo a fost Szilard Demeter, cu 4 reuşite. El a fost urmat de Robu şi Ianc, cu câte 3, Orzoiu şi Vrânceanu, cu câte 2 goluri. De la Crişul, Alexa a marcat o dublă.

Sâmbătă, în cea de-a doua confruntare, poloiştii de la Dinamo nu au avut iarăşi emoţii. Bucureştenii au învins de această dată pe Crişul cu 11-3. Prima repriză a fost singura în care gazdele au reuşit să menţină echilibrul pe tabelă şi să intre la pauză cu 1-1.

Actul secund a fost al dinamoviştilor, care au trimis mingea de trei ori în poartă şi au încasat un singur gol, pentru ca sfertul III să le fie la discreţie. Un mulţumitor 5-0 pentru echipa alb-roşie, care a câştigat şi ultimele 8 minute cu scorul de 2-1.

Cealaltă formaţie bihoreană din competiţie, campioana en-titre şi liderul clasamentului, CSM Digi va evolua luni şi marţi, cu AMEFA Arad. Iniţial, dubla trebuia să aibă loc la Arad, însă, organizatorii au decis să mute meciul la Oradea, la Bazinul Olimpic. Primul joc, de luni, este programat de la ora 18, în timp ce marţi cele două echipe vor evolua cu începere de la ora 11.

Se anunţă o dublă confruntare la discreţia orădenilor, care vor avea prilejul să-şi rotunjească golaverajul.


Etapa a VIII-a (prima a returului) Superligii Naţionale la polo masculin:

Vineri
Crişul Oradea - Dinamo Bucureşti 3-17
Sâmbătă
Ora 10.00 Crişul Oradea - Dinamo Bucureşti 3-11
Ora 17.00 Poli Cluj - Steaua Bucureşti
Ora 17.00 Sportul Studenţesc - Rapid Bucureşti
Duminică
Ora 10.00 Poli Cluj - Steaua Bucureşti
Ora 11.00 Sportul Studenţesc - Rapid Bucureşti
Luni
Ora 18.00 AMEFA Arad - CSM Digi Oradea
Marţi
Ora 11.00 AMEFA Arad - CSM Digi Oradea