Înlocuirea antrenorului Gheorghe Ghiţ cu italianul Leonardo Gabbanini, ca urmare a rezultatelor modeste din ultima vreme, pare să fi fost de bun augur pentru formaţia FC Bihor. Orădenii au obţinut, duminică, la Baia Mare, În ultimul joc din etapa a V-a a Seriei a II-a din Liga a II-a, trei puncte nesperate, învingând cu 1-0 formaţia locală FC Maramureş.

În prima repriză, jocul a fost echilibrat. La pauză a fost 0-0, dar în partea a doua, mai experimentaţi şi omogeni, bihorenii şi-au dovedit valoarea prin stăpnirea de sine şi a jocului, dar şi prin ocaziile create. Una dintre acestea, cea a lui Sorian, din lovitură liberă, în minutul 56, a şi dat roade pe tabela de marcaj. Mingea trimisă de mijlocaşul orădean, introdus în joc la pauză, a lovit mai întâi bara şi apoi a intrat în plasa porţii adverse.

La final, noul antrenor principal al orădenilor, italianul Leonardo Gabbanini a declarat: "Aveam nevoie de o victorie astăzi. 60 de minute din meci, aceasta am făcut, am alergat după victorie, după care, următoarele 30 de minute, am suferit pentru această victorie. Sper să readucem echipa acolo unde a fost şi unde este obişnuită, în partea superioară a clasamentului. Doresc să-i evidenţiez pe Sorian, pentru execuţia avută la gol, şi pe portarul Pogacsics, pentru intervenţia din ultimul minut".

FC Bihor a utilizat la Baia Mare următoarea formulă: Pogacsics - Diarra, Muscă, Oltean, Lupu - Coroian (min. 75 M. Popa), Danci (min. 46 Sorian), Selagea, Sfârlea (min. 68 Fl. Pop) - Florean şi Mărkuş. Antrenori Leonardo Gabbanini şi Stelian Farcău.

A fost primul joc pe banca tehnică a italianului Leonardo Gabbanini, care, însoţit de secundul Stelian Farcău, a debutat astfel, cu dreptul la cârma "roş-albaştrilor".

Pentru FC Bihor aceste puncte sunt foarte bine venite, într-o perioadă în care echipa intrase în criză de rezultate şi părea că se rupe de plutonul primelor formaţii din clasament.

Prin acest succes, FC Bihor a acumulat 6 puncte în clasament şi a urcat trei poziţii, până pe locul 10.



Rezultatele etapei a V-a din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal:

UTA - Alro Slatina 0-0
Luceafărul Felix - CSM Rm. Vâlcea 2-1
FC Argeş - Gloria Bistriţa 1-3
Mureşul Deva - Juventus Bucureşti 3-2
Chindia Târgovişte - Arieşul Turda 2-1
Unirea Alba Iulia - Poli Timişoara 1-1
Gaz Metan Severin - FC Olt 0-0
FC Maramureş - FC Bihor 0-1



Clasament:

1. Gloria Bistriţa 11 puncte
2. Gaz Metan Severin 11 puncte
3. Poli Timişoara 11 puncte
..............................................................
9 . Luceafărul Oradea 7 puncte
10. FC Bihor 6 puncte

În următoarea etapă, cele două formaţii bihorene, FC Bihor şi Luceafărul Felix, se vor întâlni în meci direct, care va avea loc la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", luni, 26 septembrie.