Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu la sfârşitul săptămânii trecute la o festivitate din Portul Constanţa, a încercat să se sinucidă miercuri dimineaţă, când poliţia a ajuns la el acasă, pentru a-l duce la o expertiză psihiatrică.

Potrivit presei centale, întâmplarea s-a petrecut în jurul orei 9.30. Când a văzut că se apropie poliţiştii, bărbatul s-a speriat şi a fugit în spatele casei în care locuieşte, unde s-a tăiat cu un cuţit pe mâini, gât şi abdomen, scrie Antena3.ro.

Zglobiu a fost transportat apoi la Spitalul Judeţean din Constanţa, unde medicii i-au acordat îngrijiri. Se pare că viaţa bărbatului în vârstă de 39 de ani nu a fost pusă în pericol, însă acesta va rămâne sub supraveghere medicală.

El ar trebui să stea internat şapte zile la Spitlul de Psihiatrie Palazu Mare, unde va fi evaluat pentru a treia oară de medici şi unde se va stabili dacă, atunci când l-a scuipat pe preşedinte, avea discernământ.

Bărbatul le-a povestit jurnaliştilor că a fost ameninţat că, dacă nu-şi semnează internarea, ar putea sta în spital 30 de zile fără voia lui, prin ordin judecătoresc, şi că ar fi semnat de teamă.

Aşa cum presa a mai scris, preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală pentru ultraj împotriva lui Adrian Zglobiu, după ce a fost scuipat, în Portul Constanţa.

Şeful statului a participat sâmbătă la Regata Mării Negre şi a urcat la bordul Bricului Mircea, iar când se îndrepta spre maşină a fost scuipat de Zglobiu. Bărbatul a fost imobilizat de SPP şi apoi preluat de poliţiştii din Constanţa.