O brutărie din satul Fegernicul Nou, comuna Sârbi, a fost închisă, miercuri, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, după ce un bărbat din Abram a găsit o baterie de ceas într-o pâine. Echipa a pornit în control după ce Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a fost sesizat de jurnalişti şi nu mică le-a fost mirarea inspectorilor când au găsit urme de mucegai, muşte în vase, dar şi excremente de şoareci.

"Într-adevăr, în pâine era o baterie de ceas, ceea ce pe fluxul de producţie nu avea cum să fie. Am constatat însă şi o serie de alte deficienţe. În spaţiile de depozitare a făinii s-au constatat urme de rozătoare şi excremente, nu s-a putut face dovada de cernere a făinii, iar astfel bateria ar fi putut ajunge în pâine. Probabil că acestea au fost datorită faptului că administratorii sunt plecaţi în concediu", a precizat Sebastian Secoşan, şeful CJPC Bihor.

Potrivit acestuia, firma nu mai figurează în evidenţele CJPC cu abateri, dar ca o primă măsură, comisarii au închis sediul brutăriei şi vor întocmi un proces-verbal de contravenţie, dispunând, totodată, şi măsuri de remediere. "Pentru că administratorii sunt plecaţi, procesul-verbal de contravenţie nu a putut fi finalizat, dar oricum vor primi o amendă. Dacă angajaţii vor curăţa şi vor remedia problemele constatate, brutăria poate fi redeschisă oricând, cu condiţia să ne anunţe", a spus Secoşan.

baterie de ceas in paine_06.jpgBateria a fost găsită în pâine săptămâna trecută, de Dorel Gramă, un pensionar de boală în vârstă de 61 de ani, din Abram, care a cumpărat-o de la magazinul din sat şi, împreună cu vecinul său, s-a pus la masă, să mănânce. Omul spune că "descoperirea" i-a cauzat o sperietură pe cinste. "Pâinea era într-o pungă feliată, pe care scria numele firmei Ionali din Fegernicu Nou. Mâncând din ea, am simţit că e ceva amar, dar nu am dat importanţă pe moment. Mai târziu am vrut să muşc şi, când am ridicat pâinea, am văzut că străluceşte ceva în felie. Am crezut că o fi bila de la malaxor, că s-o fi defectat ceva, dar când m-am uitat mai bine am văzut că era o baterie de ceas", a declarat Dorel Gramă pentru BIHOREANUL.

Bărbatul a afirmat că, la o oră după ce a mâncat i s-a făcut rău, la fel şi vecinului. "Ne-a consultat un medic, care ne-a spus că trebuie să facem analize, mai ales că eu încă nu mă simt bine. Nu vreau daune morale, pentru că nu din răutate am sesizat întâmplarea, ci vreau doar ca proprietarii brutăriei să ne plătească medicamentele şi analizele, pentru că vecinul e şomer, iar eu pensionar, şi nu avem banii aceştia" , a mai spus Gramă.