În şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor s-a votat luni eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că votul acordat are "o semnificaţie aparte" pentru întreaga clasă politică, iar reforma pensiilor speciale este începută prin propriul exemplu. Pe tot parcursul dezbaterilor, Diana Șoșoacă a fluierat și a făcut scandal.

Înainte de votul final, conducerile PNL și PSD și-au băgat în ședință parlamentarii și le-au cerut mobilizare generală pentru a adopta proiectul de lege. Nicolae Ciucă i-a avertizat pe parlamentarii liberali că vor fi excluși din partid dacă nu vor vota în favoarea proiectului de lege, informează Hotnews.ro. 

Proiectul a trecut cu votul a 382 de deputați și senatori. 

Inquam Photos / Octav Ganea

Tot Hotnews.ro informează că senatoarea Diana Şoşoacă a făcut scandal pe toată durata plenului, fluierând și strigând, în încercarea de a opri dezbaterile: „Pensiile speciale sunt o minciună, e neconstituţional!”.

Senatoarea a dus în plen un fluier, pe care l-a folosit pe tot parcursul dezbaterilor, la fel și un clopoţel pentru a-l întrerupe pe preşedintele de şedinţă, Alfred Simonis (PSD). „La balamuc! (...) Lăsaţi circul în sală, nu ne intimidaţi”, a replicat Simonis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Diana Șoșoacă a continuat scandalul pe hol, unde a mers după premierul Marcel Ciolacu. Ea l-a întrerupt în timp ce acesta susținea declarații, l-a făcut „dictator”, „grobian” şi „trădător de neam şi ţară”. În replică, liderul PSD a făcut-o „mincinoasă ordinară”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!