Billy Art Club din Lotus Center a fost joi seară gazda celei de-a doua ediţii a concursului de barmani Spring Bartender Competition. "După ce unii dintre concurenţi s-au retras în ultimul moment, în competiţie au rămas 14 barmani şi 5 fete, care lucrează în cluburile şi cafenele orădene", a spus Zsolt Kohr, organizatorul evenimentului.

Seara a început cu întrecerea fetelor, care au fost supuse unei probe de Mixologie. Ele au ales să prepare trei cocktail-uri dintr-o listă de şase. Încurajate de publicul numeros, care a venit să se distreze, dar şi să guste din băuturile apetisante, chelneriţele au mixat ingredientele şi au preparat cele mai aromate combinaţii de băuturi. Juriul, format din cinci specialişti, le-a desemnat pe primele trei, dar a şi acordat şi a diplomă pentru "cea mai suculentă" barmaniţă Alexandrei Moreret, barman într-o cafenea din Lotus.

Concursul a continuat cu barmanii, care au trecut prin trei probe. Cea de Speed Opening, în care trebuiau să deschidă contra cronometru patru sticle de bere, apoi cea de Speed Service, în care băieţii au servit fără să măsoare, exact 50 de mililitri de votcă, dar au şi servit bere în pahar după reguli stricte. Ultima probă a fost cea de Mixologie, în care băieţii au extras câte un bilet pe care erau trecute patru nume de cocktail-uri.

"Erau şi grele şi uşoare, astfel încât să nu fie nimeni dezavantajat. Concurenţii au trebuit să respecte întocmai cantitatea de ingrediente, reţeta şi modul de preparare. Cine nu a reuşit să facă acest lucru a fost depunctat", a explicat Kohr.

Se pare că cel mai bine s-a descurcat Alex Variu, barman într-un club orădean, care a primit diploma pentru locul I. Colegul lui, din acelaşi club, Emil Frătean a ocupat locul al doilea, dar a fost primul la proba de Speed Opening, cu un timp de puţin peste 2 secunde.

La sfârşitul serii, juriul l-a ales pe cel mai "fertil" barman, diploma fiind obţinută de Szekely Norbert.

Câştigătorii primelor trei locuri au fost răsplătiţi cu sticle de alcool, tricouri şi abonamente la fitness, iar fetele cu tricouri, băutură şi abonamente la solar.

Atmosfera din Billy Art Club a fost asigurată şi de câţiva barmani mai curajoşi, care au făcut figuri de flair, adică figuri cu sticlele în aer.