Interpretul de muzică folclorică Dinu Iancu Sălăjanu și soprana Ana Maria Tudose, soliști proveniți din două medii muzicale diferite, alături de orchestra locală, îi așteaptă pe orădeni la un concert special vineri, de la ora 19, de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României. Cântece populare și patriotice vor prinde viață pe scena Filarmonicii sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.

În program se regăsesc lucrări cunoscute de: Marțian Negrea - Tarantella, George Grigoriu - Muzica, Eugen Doga – Valsul Gingașa și tandra mea fiară, Ed. Caudella - Uvertura „Olteanca”, din sfera clasică, precum și cântece populare din diferite zone ale țării: Săraca inima mea, Mărioară de la Gorj, Mărie și Mărioară, Ciuleandra, Cât îi Maramureșul, Mociriță, Bun îi vinu ghiurguliu, Lume, lume, Anton Pann - Până când nu te iubeam, Paul Constantinescu - Oltenească, C. Bobescu - Frunza și Rustemul, și cântecul istoric - Treceți batalioane române Carpații.

Seara se va încheia cu emblematicul cântec popular „Hai să-ntindem hora mare!”.

„Această sărbătoare unește sufletele și trezește sentimente de exaltare, mândrie, împlinire, fiecare simțind însă în felul propriu Sărbătoarea Națională a României. Aceste porniri optimiste au dat naștere la o serie de cântece patriotice, care s-au răspândit printre români și au devenit adevărate embleme ale poporului din sânul Carpaților”, precizează organizatorii.

Intrarea la concert este liberă, pe bază de rezervare online și ridicarea personală a invitațiilor de la casieria Filarmonicii.

Trebuie menționat că au mai rămas foarte puține locuri, dar organizatorii subliniază că dacă cele peste 60 de bilete deja rezervate online nu vor fi ridicate personal până marți, la ora 15, de la casieria Filarmonicii, vor fi puse la dispoziția altor doritori. La rândul lor, aceștia le vor putea reține online și ridica doar miercuri, între orele 12 – 15, sau vineri cu o oră înainte de concert.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!