Shopping Center Holding, societatea care a câştigat licitaţia de vânzare a Tiago Mall din Oradea, primul mall din România în faliment, a virat suma de 30,5 milioane euro aferentă tranzacţiei. Potrivit Andreei Anghelof, partener în cadrul Casei de Insolvență Transilvania, banii au intrat în contul lichidatorului marți seara.

Este vorba de suma de 30,5 milioane de euro, plus TVA. "S-a transferat proprietatea, s-a încheiat actul de transfer al proprietăţii", a declarat Anhelof agenţiei Mediafax.

Centrul comercial a fost adjudecat în urma unei licitații organizate de Casa de Insolvență Transilvania. La prima licitație organizată de lichidator nu s-a prezentat nici un cumpărător. Prețul de pornire a fost atunci de 35,5 milioane de euro plus TVA.

La a doua licitație organizată pentru vânzarea Tiago Mall au fost vândute două caiete de sarcini, însă doar societatea Shopping Center Holding a fost declarată eligibilă pentru participarea la licitație.

Investiția a fost vândută cu un preț reprezentând 85% din valoarea de evaluare. Societatea care a cumpărat centrul comercial este deținută de compania Karias Trading Limited (90% din acțiuni), înregistrată în Cipru și de omul de afaceri arădean Dumitru Ciocoiu (10%), cunoscut pentru implicarea sa în proiectul de birouri Băneasa Business & Technology Park.

Reprezentantul lichidatorului judiciar, Vasile Pop, a declarat la licitaţie că probabil Tiago Mall va rămâne centru comercial, fiind o construcție în acest sens, finalizată în proporție de 95%.

Proiectul aparținând companiei MLS Oradea, parte a grupului irlandez Miva, se afla în procedură de insolvență încă din toamna anului trecut. Tribunalul București a dispus începerea procedurii falimentului pe 30 aprilie.