Cel de-al doilea parc dendrologic din Cetatea Oradea va fi amenajat în şanţul estic şi se va întinde pe aproape 27.000 de metri pătraţi, dintre care 19.500 de metri pătraţi vor fi gazonaţi. În parc urmează să fie plantaţi 2.121 de arbori, arbuşti şi plante agăţătoare, aromatice, perene, acvatice şi specii endemice.

În plus, parcul va avea şi un lac artificial întins pe 450 de metri pătraţi, dar şi o porţiune de stâncărie pe care vor fi plantate plante de stâncă. Pe lângă rondourile de piatră cubică care vor fi puse în parc, se vor amenaja alei principale şi alei secundare.

De asemenea, în parc vor fi puse 42 de bănci, două fântâni cu apă de băut şi patru toalete ecologice. Parcul va fi iluminat cu ajutorul a 72 de stâlpi, iar trecătorii vor putea să afle mai multe detalii despre Cetatea Medievală de pe cele opt panouri informative care vor fi montate.

Deschiderea ofertelor de amenajare a noului parc dendrologic din Cetatea Oradea a avut loc vineri. Firmele care şi-au depus ofertele sunt Constructorul Sălard, în asociere cu Gardener, şi Garden Center Group. "Ofertele vor fi evaluate din punct de vedere al eligibilităţii, al propunerilor tehnice şi financiare", se arată într-un comunicat al municipalităţii.