Am avut emoţii, dar a ieşit chiar foarte bine. Cel puţin aşa ne-au spus invitaţii Galei Premiilor lui Bihorel 2015, care, marţi seară, prezenţi în număr record (circa 500), s-au distrat alături de noi la ediţia aniversară ţinută în premieră la Teatrul Regina Maria.

După momente muzicale de marcă (Klezmer ActOradea, Călin Pop şi Dan Andrei Aldea) şi o pauză de ţigară, am intrat în partea a doua a evenimentului, în care maestrul de ceremonii Mircea Chirilă - ajutat de "îndrăgitul" Richard Balint şi de Andrian Locovei, care a îmbrăcat uniforma de "organ" de Poliţie - a împărţit premii care mai de care mai haioase personalităţilor locale.

Spre încântarea noastră, invitaţii au gustat glumele serii, parcă mai ceva ca-n alţi ani. Semn că nici după atâtea gale Bihorel nu şi-a pierdut simţul umorului. Fiecare dintre "premianţi" a primit o diplomă şi un trofeu, care anul acesta a fost întruchipat de o cruce masivă de lemn, personalizată cu însemnele Galei şi bine "ancorată" într-un lanţ de tip "cocălar".

Cei "atinşi" au fost extrem de eleganţi, anul acesta locul replicilor tăioase fiind luat de multe urări de viaţă lungă şi sănătate, dat fiind momentul aniversar. Au fost, însă, şi oaspeţi cu prezenţă de spirit şi verb ascuţit, care au venit pregătiţi şi cu "contra-cadouri" cu subînţelesuri. Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a fost, de departe, cel mai bine pregătit în acest sens!

Cine au fost premianţii, ce daruri ghiduşe le-a dat Mircea Chirilă şi ce a primit în schimb - veţi afla luni, într-o nouă ediţie a ziarului BIHOREANUL tipărit. Până atunci, căci ştim că sunteţi curioşi, vă vom prezenta câteva "picături" azi şi în zilele, următoare, pe blogul lui Bihorel.

Cum gala aniversară a marcat împlinirea a 15 ani de către BIHOREANUL, invitaţii au putut descoperi povestea ziarului prin intermediul unui film de prezentare, care surprinde, într-o manieră inedită, viaţa, activitatea şi componenţa echipei de la înfiinţare şi până în prezent.

Vă invităm să vedeţi cum arată 15 ani de BIHOREANUL în 5 minute.