Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a ţinut să mulţumească, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierilor judeţeni pentru faptul că au votat în unanimitate ca un imobil cu trei clădiri aflat vizavi de Universitate (strada Universităţii nr. 4) să intre în posesia acesteia.

"Întins pe aproximativ 1.800 de metri pătraţi, imobilul cuprinde trei clădiri care sunt într-o stare mult mai bună decât cele primite anul trecut", a declarat Antal, făcând referire la un imobil tot de la numărul 4, primit de instituţie tot de la Consiliul Judeţean. Aici, conducerea Universităţii vrea să mute Facultatea de Arte Vizuale şi Facultatea de Ştiinţe Economice.

Până să înceapă amenajarea clădirilor nou-primite, cărora nu li s-a stabilit încă destinaţia, Universitatea mai are de făcut un pas. "Trebuie să solicităm terenul Consiliului Local, pentru că imobilul este al Consiliului Judeţean, însă terenul nu", a precizat Antal.

Rectorul a mai spus că noul spaţiu primit este important pentru Universitate deoarece face legătura între campusul 2, adică cel în care se află sediul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, şi campusul 3, cel unde se află clădirea primită anul trecut de la CJ Bihor, realizându-se astfel un singur campus.