Circa 80 de iubitori de natură, de maşini şi de trasee off-road, membri în Asociaţia West Alpine Off Road, au adunat zeci de saci de gunoaie lăsate de alţii prin Munţii Apuseni.

Acţiunea de ecologizare, realizată la finalul săptămânii trecute, pe teritoriul județului Bihor, a fost prezentată joi pe pagina de Facebook a ONG-ului.

"Timp de 3 zile, 80 de membri din marea familie West Alpine Off Road şi-au dat întâlnire pe munte, pentru a se bucura de el şi pentru a-l respecta în cel mai curat mod. Astfel cu mic cu mare, şi-au pus mănuşile şi s-au pus pe treabă în vederea igienizării unor zone, unde alţii mai puţin responsabili şi-au «uitat» câte o sticlă, câte un ambalaj", se arată în descrierea postării, însoţită de imagini.

Între cele 80 de persoane implicate s-au numărat şi circa 20 de copii, care au învăţat astfel cât de important este să aprecieze şi să respecte natura.

În final, toți participanții au umplut peste 20 de saci mari de 240 de litri cu PET-uri, ambalaje de hârtie şi plastic.

Pe lângă curățenie, voluntarii s-au bucurat şi de frumuseţea peisajelor montane şi au făcut mai multe drumeţii.

Asociația West Alpine Off Road reunește pasionați de mașini 4x4, care an de an organizează inclusiv campanii umanitare pentru familiile nevoiașe din cătunele izolate din Munții Apuseni, unde accesul este dificil, doar cu ajutorul autovehiculelor de teren. De obicei membrii ONG-ului adună alimente, rechizite și jucării în preajma sărbătorilor, iar apoi se aventurează prin munți pentru a le dărui beneficiarilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!