Poliţia Locală Oradea a continuat verificările în localurile din oraş şi a mai închis două cafenele, pe motiv că n-au avut autorizaţie de desfăşurare a activităţii de alimentaţie publică.

Unul dintre localurile închise este cafeneaua Fancy de pe strada Războieni, deţinută de firma SC Florbag SRL, iar unul este chiar cafe-barul din incinta Autogării Oradea de pe aceeaşi stradă, punct de lucru al firmei SC Cristteam Impex SRL.

Ambele au fost închise pe o perioadă nedeterminată, începând cu data de 22 februarie. "La controlul din data de 23.02.2016, agenţii de poliţie au constatat că cele două societăţi comerciale au respectat dispoziţiile de suspendare a activităţii", se arată într-un comunicat transmis marţi de Poliţia Locală Oradea.

Poliţiştii avertizează că vor continua verificarea autorizaţiilor pentru desfăşurarea  activităţii de alimentaţie publică, urmând ca în cazul în care se mai constată şi alte abateri de acest gen să propună măsura suspendării activităţii până la obţinerea autorizaţiei. De la începutul acestui an, agenţii au sancţionat 57 de firme care deţin localuri în Oradea, fie pentru că nu au autorizaţie, fie pentru că nu şi-au respectat programul de funcţionare.