Pe site-ul Universităţii din Oradea s-a afişat, miercuri după-amiază, rezultatele concursului public pentru ocuparea funcţiei de decan, organizat pentru fiecare facultate în parte.

La fiecare facultate au fost câte doi candidaţi, iar în urma concursului organizat de rectorul Constantin Bungău, candidaţii au primit fiecare un punctaj, fiind considerat câştigător candidatul cu punctajul cel mai mare.

Conform listei publicate, la şapte facultăţi orădene au câştigat concursul foşti decani. Astfel, la Arte decan este Agneta Marcu, la Construcţii şi Arhitectură - Aurora Mancia, iar la Drept - acelaşi Valentin Mirişan.

Facultatea de Istorie va fi condusă tot de Ioan Horga, la fel cum cea de Ştiinţe tot de Sanda Filip. La Ştiinţe Socio-Umane a revenit la conducere Floare Chipea, care a condus facultatea până anul trecut, când şi-a dat demisia, preferând funcţia de şef de departament. Totodată, Leuca Teodor a rămas la conducerea Facultăţii de Inginerie Electronică şi Tehnologia Informaţiei.

La celelalte opt facultăţi au câştigat concursul persoane care nu au mai fost la conducerea facultăţii. Astfel, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport va fi condusă de Alexandru Ilieş, cea de Inginerie Energetică şi Management Industrial de Gabriel Bendea, cea de Inginerie Managerială şi Tehnologică de Alexandru Pele.

Noul decan al Facultăţii de Litere este Teodor Mateoc, iar al Facultăţii de Medicină şi Farmacie - Florian Bodog. Facultatea de Protecţia Mediului va fi condusă în următorii patru ani de Ioan Cheregi, cea de Ştiinţe Economice de Adriana Giurgiu, iar cea de Teologie Ortodoxă de Dumitru Megheşan.

Înainte ca fiecare câştigător al concursului să devină, oficial, decan, Senatul Universităţii va trebui să valideze, însă, concursul, adică să stabilească dacă s-a derulat în condiţii legale sau nu.