Aproape 7.000 de elevi bihoreni răsuflă liniştiţi: au terminat cu Bacalaureatul. Vineri a avut loc ultima probă din cadrul examenului, cea la alegere a profilului sau specializării.

Din cei 6.704 elevi prezenţi la probă, trei au fost daţi afară din examen, pentru că au fost prinşi copiind. Este vorba de doi candidaţi de la Colegiul Tehnic Transilvania din Oradea şi unul de la Colegiul Tehnic Vadu Crişului.

În total, în Bihor au fost eliminaţi de la probele scrise ale Bacalaureatului 13 elevi: cinci la limba şi literatura română, unul la limba şi literatura maternă, patru la proba obligatorie a profilului şi trei la cea la alegere. Ei vor susţine iar Bacalaureatul în sesiunea din toamna lui 2012, deoarece le este interzis să se mai înscrie două sesiuni la examen.

Duminică, foştii liceeni vor afla ce note au obţinut la Bacalaureat, urmând ca cei nemulţumiţi să poată depună contestaţie luni, între orele 8 şi 12.

Cei care nu trec Bacalaureatul în această sesiune, mai pot să încerce în cea din toamnă. Înscrierile pentru Bac-ul din toamnă vor avea loc între 11 şi 15 iulie, urmând ca primele probe, cele de evaluare a competenţelor, să înceapă pe 22 august.