Organizaţia judeţeană a PSD protestează, printr-un comunicat, împotriva modului în care Guvernul PDL gestionează şi distribuie fondurile publice în teritoriu, acuzând faptul că, "ascunzându-se sub masca unor investiţii de interes public", "PDL pare că încearcă să-şi umple cât mai bine visteria, luându-şi "tainul" în dauna tuturor românilor", asta în vreme ce funcţionarii publici se aleg cu salariile tăiate, "medicii sunt alungaţi din ţară, iar dascălii sunt umiliţi de preşedintele Băsescu".

Sală de sport pe câmp

"Guvernul Boc înţelege să "economisească" banii munciţi de români, construind săli de sport acolo unde se pare că este cea mai mare nevoie de ele: în mijlocul câmpului! Un astfel de exemplu se găseşte în satul Petrileni, comuna Rieni, locul de baştină al unui ilustru lider al PDL, membru în actualul Guvern. La aproximativ 200 de metri de sat, firma unui membru de frunte al PDL Bihor munceşte cu sârg la executarea unui contract finanţat de către Compania Naţională de Investiţii", se arată în comunicat.

Pesediştii se referă la sala construită în satul natal al ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, din comuna Rieni, condusă de primarul PDL-ist Ioan Bota Gheorghe. După cum se ştie, execuţia lucrărilor este făcută, pentru suma de 2.609.586 de lei, de firma Construcţii Bihor, în care acţionar majoritar este prefectul Gavrilă Ghilea, fost lider al PDL Bihor.

Pesediştii subliniază inoportunitatea acestei construcţii şi prin prisma faptului că a fost preferată reţelei de canalizare a satului şi reparaţiilor drumurilor, ori subvenţiilor pentru agricultori şi păstrării pensiilor. În opinia pesediştilor, toate aceste lucruri explică "la fel ca de nenumărate ori, lipsa de bun simţ, ipocrizia şi incompetenţa Guvernului Boc".

Semnaţi moţiunea!

În concluzie, social democraţii trag un semnal de alarmă vizavi de modul în care se cheltuie banii publici, îndemnând din nou locuitorii judeţului să semneze pentru moţiunea populară de demitere a Guvernului Boc.

"Îi rugăm pe toţi bihorenii să ni se alăture în acest efort, desfăşurat la nivel naţional, pentru a pune capăt celei mai negre guvernări din România ultimilor ani", este mesajul liderului PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, care menţionează că aceste semnături se pot strânge, în judeţ, la toate sediile PSD, iar în Oradea, în zona centrală, lângă Podul Ferdinand şi în faţă la magazinul Crişul.

De precizat că, pe lângă Petrileni, alte săli de sport se construiesc, de aceeaşi Companie Naţională de Investiţii, şi în alte trei localităţi bihorene, toate cu primari PDL: în Ianoşda, comuna Mădăras, unde primar e Dan Tiurbe (valoare 2.498.869 de lei), la Nucet, primarul fiind Costel Nelu Sîrghie (2.388.426 de lei) şi Pietroasa, unde primar e Saveta Oşvat, (2.388.426 de lei).