Flori multicolore, arbuşti ornamentali, pietre decorative, statui... De toate a găsit juriul concursului "Spaţii verzi de care suntem mândri" în cele 27 de zone verzi din jurul blocurilor orădene înscrise în competiţie.

Membrii juriului, format din reprezentanţi ai Primăriei şi ai firmei Tuborg, care a decernat Oradiei titlul de Capitala Verde a României în 2012, a luat la pas fiecare spaţiu verde din cele înscrise. Aşa au putut vedea, de pildă, că în jurul blocului ANL de pe Ştefan cel Mare au fost plantate zeci de flori şi de arbuşti, totul fiind împrejmuit cu un mic gărduleţ.

La Asociaţia Sârguinţa, de pe strada Dimitrie Cantemir nr. 75, juriul a găsit gazonul perfect tuns, împrejmuit de arbori tuia şi de gard viu, plante ornamentale în ghivece de ceramică, dar şi o statuie mai mică. Pe strada Haţegului nr. 45, flori multicolore umplu un scuar îngrădit de gard-viu, iar pe strada Milcovului nr. 25 sunt plantaţi zeci de trandafiri. Interesante sunt şi două amenajări de pe strada Galileo Galilei, una decorată cu suporturi de flori din crengi de copaci (foto), iar alta plină cu plante de toate felurile, rânduite ordonat.

Alţii, însă, n-au avut la fel de multă răbdare să-şi amenajeze spaţiile verzi. Pe strada Teiului, de exemplu, s-a înscris în concurs un orădean a cărui zonă verde e formată doar din gazon. E drept, perfect tuns, însă fără nici cea mai mică plantă printre firicelele de iarbă.