După o zi caniculară cu temperaturi de aproape 40 de grade la umbră, orădenii s-au revigorat sâmbătă seară în Parcul 1 Decembrie. La ora 21, în jurul parcului nu se mai găsea niciun loc de parcare liber, iar numeroşi alţi orădeni continuau să vină pedestru. Festivalul Berii 2015 a fost un bun prilej de a ieşi din apartamentele încinse de căldură pentru mii de orădeni.

Dacă vineri seară comercianţii nu s-au prea putut lăuda cu vânzările, sâmbătă au recuperat. La fiecare tarabă unde se vindea bere la halbă era coadă continuu, iar micii aproape că nici nu apucau să se frigă bine că erau vânduţi vreunui pofticios. În plus, prin parc au mişunat sute de copii de toate vârstele, bucuroşi că au primit dezlegare de la părinţi la îngheţată şi dulciuri.

Pe scena festivalului au urcat artişti celebri: Oana Radu, supranumită Adele de România, şi Direcţia 5. Aşa cum şi-au făcut obiceiul la aproape fiecare concert în aer liber, orădenii nu s-au înghesuit în faţa scenei, dar au umplut platoul din centrul parcului.

Dacă Oana Radu le-a cântat şi piese celebre din repertoriul internaţional, precum „Happy”, cu Direcţia 5, care au venit însoţiţi cu tânăra Alinka, orădenii au ascultat melodii vechi şi noi ale trupei: „Forever love”, „Dac-ai şti” ori „De unde vine”.

Deşi sunt printre cele mai îndrăgite trupe ale orădenilor, membrii Direcţia 5 n-au reuşit să-i mobilizeze pe spectatori aşa cum ar fi vrut. Doar cei care erau chiar în faţa scenei au dansat şi au cântat în timpul concertului, în timp ce restul mai mult s-au rezumat să ridice mâinile în aer, la îndemnul solistului Cristian Enache.

La un moment dat Enache a cerut ca gardurile ce delimita trupa de public să fie mutate mai aproape de scenă, astfel încât să fie mai aproape de orădeni. Organizatorii nu l-au lăsat însă.  

Concertele s-au încheiat la ora 23, însă orădenii au mai rămas în parc până după miezul nopţii. Dozatoarele de bere au avut trecere în continuare, iar micii şi grătarele au fost şi ele căutate.

Duminică, Festivalul Berii 2015 are programate concerte cu solişti şi ansambluri populare. De asemenea, de la ora 20 va avea loc o demonstraţie a tăietorilor de lemne.