A mai rămas o săptămână până când Inspectoratul Şcolar Bihor va anunţa viitorii directori ai şcolilor şi grădiniţelor din judeţ, câştigători ai concursurilor anume organizate, dar la multe dintre acestea deja se ştiu rezultatele.

Este şi cazul Şcolii Gimnaziale Avram Iancu, unde au concurat pentru funcţie fosta directoare Gheorghina Bîrlădeanu (foto), cea care şi-a dat demisia după ce s-a aflat că le ceruse profesorilor să contribuie la o şpagă pentru reprezentanţi ai Inspectoratului, directorul în funcţie, Sorin Cuc, şi încă un profesor. În urma interviului, Cuc a luat 9,4, nota cea mai mare, Bîrlădeanu a primit doar un 7, iar cel de-al treilea candidat un amărât de 3,6, aşa că, cel mai probabil, Cuc va fi următorul director.

Bîrlădeanu mai speră că, totuşi, rezultatele vor fi anulate, reclamând la DNA Oradea o fraudă la proba scrisă, mai precis că nota contracandidatului ei a crescut surprinzător de mult după contestaţii.

Bihorel crede că este un bun prilej ca procurorii să ancheteze, cu un drum, şi colecta de şpagă organizată de Bîrlădeanu în primăvară, cât încă era directoare, faptă care a trecut cam neobservată de oamenii legii, chit că un profesor a şi înregistrat mesajul prin care i se cerea să ducă bani la şcoală. Dacă tot se face curăţenie, să fie până la capăt...