Un orădean care a aniversat recent un veac de viață a fost premiat în palatul Primăriei Oradea de către edilul Florin Birta. Máté Viktor s-a dus la Primărie pentru a primi urările și premiul din partea municipalității, transmițând totodată că, pentru o viață lungă, este necesar să fii om bun și să ai credință și cumpătare.

Primăria Oradea a anunțat miercuri că l-a premiat pe localnicul Máté Viktor, care a împlinit 100 de ani pe 12 mai și care a fost însoțit să-și ia premiul de fiica acestuia, Máté Maria. La Primărie, cei doi au fost primiți de primarul Florin Birta și viceprimarul Antonia Nica, aceștia oferindu-i orădeanului ajuns la centenar, „în semn de prețuire și respect”, o diplomă aniversară „Un secol de viață”, trei albume cu Oradea și suma de 1.000 de lei.

„Este un mic semn de apreciere și respect față de un cetățean al orașului nostru, de asemenea, este și un semn de prețuire pentru onorabila vârstă de 100 ani. Îndelunga activitate desfăşurată în folosul comunităţii şi conduita morală exemplară a domnului Máté reprezintă o adevărată valoare pentru municipiul Oradea”, a precizat Florin Birta, potrivit comunicatului.

(foto: Primăria Oradea)

Máté Viktor s-a născut în Episcopia Bihor, are trei copii, 4 nepoți, 9 strănepoți și doi stră-strănepoți. Întrebat de Antonia Nica care este secretul vieții lungi, orădeanul a spus că „trebuie să fii om bun, să ai credință, să ai cumpătare și să nu faci excese”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!