Pe 8 aprilie, operatorul de salubrizare RER Vest va da startul primei campanii din acest an pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase de la clienții din Oradea.

Deșeurile vor fi ridicate gratuit de la domiciliu, în baza unei programări pe care clienții o vor face la numărul de telefon 0751.306.526, disponibil din prima zi a campaniei.

La programare, orădenii vor trebui să ofere informații cu privire la natura deșeurilor pe care le vor preda: dacă sunt periculoase sau voluminoase, materialul din care sunt realizate, dimensiunea lor.

Toate deșeurilor vor fi ridicate de la limita de proprietate, adică orădenii trebuie să le ducă în fața blocului, dacă locuiesc într-un apartament. Cei de la case le vor preda în fața casei.

Deșeurile voluminoase care se pot preda sunt canapele, mobilier, cabine de duș, calorifere, covoare, obiecte sanitare etc. În cazul celor periculoase, sunt acceptate recipientele de insecticide, bateriile (în afară de cele auto), vopsele, cerneluri, solvenți, acizi, alcali, sprayuri de vopsea, spumă, lemn cu conținut de pesticide, lacuri.

Prima campanie va ține până pe 19 aprilie, iar următoarele sunt programate în perioadele 10-21 iunie, 19-30 august, 11-22 noiembrie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!