Anul 2019 va deveni curând istorie, iar orădenii s-au pregătit temeinic pentru a-l întâmpina pe următorul, cu energie şi, musai, cu speranţă. Cei mai practici s-au gândit, bineînţeles, şi la cheful dintre ani, iar multe dintre restaurantele şi sălile de evenimente din Oradea nu mai au locuri disponibile. 

Chiar şi aşa, orădenii sunt chemaţi să sărbătorească trecerea dintre ani împreună, în Piaţa Unirii, unde îi aşteaptă caruselul, patinoarul, băuturile calde, muzica şi un spectaculos foc de artificii. 

Luna colindelor

În ultima lună, orădenii au primit numeroase cadouri, sub forma unor evenimente organizate în centrul Oradiei, mai precis în Piaţa Unirii. 
Târgul de Crăciun a fost deschis încă de la finalul lunii noiembrie, oferindu-le vizitatorilor un brad imens şi bogat, bunătăţi de sezon şi obiecte de artizanat. De asemenea, ediţia de anul acesta are ca atracţie o roată-carusel de mari dimensiuni, astfel încât orădenii pot privi oraşul de la înălţime. 

Mai cu seamă, însă, târgul a cuprins multe spectacole de colinde şi obiceiuri tradiţionale, precum şi concerte susţinute de artişti cunoscuţi cum ar fi Paula Seling, corul Harlem Gospel din Statele Unite, Proconsul şi cunoscutul colindător Ştefan Hruşcă.  

Oradea ZU 

În premieră, Oradea a devenit anul acesta Oraşul Faptelor Bune, în cadrul proiectului iniţiat de Radio ZU şi ajuns la ediţia a IV-a. Cu ajutorul Primăriei, care a pus la bătaie prin intermediul APTOR (Visit Oradea) circa 120.000 euro, Radio ZU şi-a mutat studioul timp de o săptămână într-o casă de sticlă din Piaţa Unirii, de unde a emis live 24 de ore din 24. Aşadar, despre Oradea s-a auzit în fiecare zi la radio, dar şi la televizor, căci şi ZU TV a transmis din piaţa centrală. 

Mulţi orădeni s-au dus să-i colinde pe DJ-ii radioului, între care Mihai Morar, Daniel Buzdugan şi Flick Domnul Rimă, dar şi să doneze pentru diferitele cauze sociale pe care aceştia le-au promovat, făcând totodată apel la generozitatea ascultătorilor. Cei care au strâns sume importante au avut ocazia să intre în casa Radio ZU şi să se fotografieze alături de DJ. 

În Piaţa Unirii s-a creat emulaţie în special pentru că în săptămâna 15-21 decembrie pe scena din Oraşul Faptelor Bune au urcat o mulţime de artişti în vogă în România, în frunte cu Smiley, Delia, Carla’s Dreams, The Motans, Antonia, Irina Rimes, Alex Velea, Vescan şi Spike. 

Cu roata de Rev 

Orădenii sunt chemaţi şi în ultimele ore ale anului 2019 în Piaţa Unirii. Chiar dacă Târgul de Crăciun se va fi încheiat, acolo se va sărbători, ca în fiecare an, Revelionul în aer liber. 

Organizatorii evenimentului, reprezentanţii Visit Oradea, promit că roata-carusel va fi în funcţiune şi în noaptea dintre ani, la fel ca patinoarul amenajat în piaţa centrală. 

Totodată, petrecăreţii care vor alege Revelionul în aer liber se vor putea încălzi cu băuturi, cum ar fi vin fiert şi punch cu pălincă, cumpărate de la două baruri care vor fi deschise în piaţă. Aşa, ca un „aperitiv” înainte de şampanie...

Cu DJ şi artificii 

În seara de 31 decembrie, pe scena din Piaţa Unirii va urca un tânăr DJ din România, care va mixa înainte de miezul nopţii, începând cu ora 22. Este vorba despre DJ Szanto Denis, care a împărţit aceleaşi scene cu Steve Aoki, Jessie J şi DJ Snake.

Ca de obicei, orădenii adunaţi în centru vor trece în Noul An privind un foc de artificii ce se anunţă spectaculos. Luminile colorate de pe cerul Oradiei vor fi însoţite de muzică, astfel încât în inima oraşului să se simtă că e sărbătoare. Doar începe un an nou...