Furtuna violentă care a spălat Oradea vineri după-amiază a declanşat agitaţia în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

La ora 18, după ce ploaia s-a oprit, iar oamenii au putut să măsoare efectele, la dispecerat au început să sune telefoanele. Sute de orădeni cer ajutorul pompierilor, spunând că au beciurile inundate. 

Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, opt echipaje de pompieri au ieşit pe străzile din Oradea, unde oamenii reclamă că au beciurile inundate. "S-a acţionat şi se va acţiona în continuare pentru evacuarea apei din subsoluri pe străzile Roman Ciorogariu, Nojoridului, Traian Vuia, Mihai Viteazul, Tăbăcarilor, Mihai Eminescu, Piaţa 1 Decembrie, Sucevei, Armatei Române, Horea, Nicolaus Olahus, Zorelelor, Avram Iancu, Anatole France, Horvath Imre, Ciheiului", a declarat Roşca pentru BIHOREANUL.

În continuare, orădenii sună la 112, astfel că şi lista străzilor pe care pompierii trebuie să intervină se modifică.

De asemenea, au cerut ajutorul autorităţilor şi locatarii de pe strada Gheorghe Doja, care reclamă şi că apa ţâşnită din reţele a dislocat capacele grele de canal şi le-a aruncat chiar şi la trei metri. "Toată după-amiaza am dirijat maşinile, ca să nu cadă în canal", a povestit BIHOREANULUI un locuitor de pe stradă.

Deşi a plouat nu doar în Oradea, ci şi în numeroase comune din jur, ISU Crişana nu a primit încă solicitări de intervenţii în afara municipiului.

Citeşte şi articolul:

Rupere de nori în Oradea: Circulaţia, blocată în tot oraşul! (FOTO / VIDEO)