Un atac masiv petrecut vineri dimineața asupra rețelei feroviare de mare viteză TGV din Franța a fost caracterizat drept un „act criminal revoltător” de ministrul Transporturilor, Patrice Vergriete. 

Trei incendii au fost declaranșate intenționat în apropierea șinelor de pe liniile trenurilor de mare viteză Atlantic, Nord și Est și provoacă perturbări majore ale traficului feroviar și întârzieri importante, scrie Le Figaro.

Potrivit G4Media.ro, compania feroviară SNCF a transmis că a fost victima unui „atac masiv pentru a paraliza rețeaua TGV” și a îndemnat pasagerii să „își amâne călătoria și să nu meargă în gări”.

„Incendii deliberate au fost provocate pentru a deteriora instalațiile noastre”, au precizat reprezentanții SNCF, care au adăugat că au trimis echipe la fața locului pentru „a efectua un diagnostic și a începe reparațiile”. 

Incendiile provocate asupra rețelei feroviare de mare viteză din Franța au fost acte coordonate de „sabotaj”, a declarat vineri pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

Pe de altă parte, tentativele de sabotare a liniei de mare viteză LGV Sud Est la Vergigny, în departamentul Yonne, au fost dejucate, conform sursei citate. 

Publicația Le Monde inforează că traficul este întrerupt vineri pe anumite tronsoane, provocând întârzieri semnificative vineri, zi în care Franța primește de obicei mulți turiști transfrontalieri și când are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris.

Compania franceză de transport feroviar le-a cerut pasagerilor să-și amâne călătoriile și să nu meargă în gări. Se așteaptă ca traficul să nu revină la normal până luni.

Vineri seara, la Paris, va avea loc ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!