În această săptămână, în zilele de marţi şi joi, când se colectează deşeurile reciclabile de la orădenii care locuiesc la case, muncitorii RER Ecologic Service vor distribui şi noi saci galbeni. În total, operatorul licenţiat de salubritate împarte 17.000 de saci, fiind pentru a şasea oară când orădenii primesc saci noi.

Reprezentanţii RER le reamintesc orădenilor că sacii galbeni sunt destinaţi exclusiv pre-colectării deşeurilor reciclabile sau aşa-numitei fracţii uscate (PET-uri, hârtie, carton, aluminiu) şi nu folosirii lor în pubelele în care adună deşeuri menajere, cum fac unii cetăţeni.

Orădenii trebuie să ştie şi că dacă aceşti saci se deteriorează pot aduna deşeurile reciclabile în orice alt tip de sac, atâta vreme cât respectă regula de a nu amesteca deşeurile ce pot fi revalorificate cu cele menajere.

Când sunt scoşi în stradă pentru golire, sacii trebuie protejaţi de intemperii, care dăunează deşeurilor reciclabile şi le face să nu mai poată fi valorificate.

Orădenii care doresc să afle când trebuie să scoată sacii pe strada lor pot consulta site-ul societăţii, www.reroradea.ro.