Directorul de origine turcă al Şcolii Internaţionale din Oradea, Ahmet Dündar (foto), a încercat să pună de-o mică afacere în pandemie, anunţând pe site-ul instituţiei că organizează cursuri de şah pentru copii cu vârste între 5-8 ani, în 12 sesiuni, la tariful de 35 lei/sesiune, ţinut de el însuşi, cu promisiunea că "îi va învăţa pe copii să aplice ideile tactice şi strategice de bază ale şahului, să-şi dezvolte capacitatea de adaptare la diferite situaţii, folosind o varietate de procese tactice şi strategice, şi să demonstreze o gândire creativă".

Baiul e că, după cum arată chiar portalul International School of Oradea, Dündar are calificare doar pentru meseria de profesor de spaniolă, nu şi pentru a oferi cursuri de şah.

De altfel, atât site-urile Federaţiei Internaţionale şi Federaţiei Române de Şah, precum şi conducerea Asociaţiei Judeţene de Şah Bihor, atestă că Dündar nu a participat niciodată la vreo partidă oficială de şah şi nu apare în niciun clasament ELO.

Un orădean care era cât pe ce să-şi înscrie copilul la cursuri a remarcat că un asemenea profesor de spaniolă ar putea preda şahul cam la fel cum ar putea şi Pásztor Sándor să-i înveţe pe alţii limba română. Cam răutăcios, totuşi...