Reprezentanţii Şcolii Generale din Marghita au dominat întrecerile etapei judeţene ale concursului de şah din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Competiţia desfăşurată la Era Shopping a reunit la start 12 băieţi şi 8 fete.

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor şi a Şcolii "Ion Bogdan", la ERA Shopping Park s-a desfăşurat etapa judeţeană a campionatului de şah inclus în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Întrecerile, rezervate atât fetelor cât şi băieţilor din clasele de gimnaziu şi liceu, au reunit la start 20 de concurenţi, dintre care 12 au fost băieţi, iar 8 fete.

În urma desfăşurării concursului, la băieţi, s-a impus Jakab Benjamin, de la Şcoala Generală din Marghita, urmat de colegul său Csengeri David şi de Sergiu Mureşan, de la Şcoala "Oltea Doamna" din Oradea.

La feminin, pe primele două locuri s-au clasat tot două reprezentante ale Şcolii din Marghita, Jakab Kincso şi Ştefania Ţeţ. Locul III a fost ocupat însă de Mădălina Nan, de la Liceul Săcueni.

Primii clasaţi de la fiecare categorie au obţinut calificarea pentru faza zonală a întrecerilor de şah din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.