Clubul Sportiv Fudoshin Oradea, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, organizează în acest sfârşit de săptămână, sâmbătă, la sala de sport a Liceului Onisifor Ghibu, întrecerile celei de-a VI-a ediţii a Cupei Fudoshin la karate tradiţional.

"Este o competiţie care a devenit tradiţională, o organizăm an de an şi care se adresează sportivilor care nu intră în campionat, care nu prea prind întrecerile oficiale", a declarat Mihai Turla, preşedintele clubului organizator.

Astfel, concursul se adresează, în mod special, sportivilor din eşalonul II al cluburilor, cei care nu au fost medaliaţi la concursurile naţionale sau internaţionale de peste an, "li se oferă şi lor o nouă posibilitate să demonstreze", după cum a mai precizat Mihai Turla, cel care, alături de soţia sa, Adriana, este şi antrenorul clubului pe care-l conduce.

Întrecerile ediţiei din acest an a Cupei Fudoshin la karate tradiţional vor reuni la start peste 150 de sportivi, proveniţi de la zece cluburi din Ardeal, din oraşe precum: Zalău, Arad, Cluj, Hunedoara, Deva şi, nu în ultimul rând, Oradea. Din Oradea vor participa sportivi de la SKT UAMT Univ. Agora, Dragonul şi CS Fudoshin, iar din judeţul Bihor va mai fi prezent şi clubul CS Paleu.

Competiţia se va desfăşura pe diferite categorii de vârstă şi nivele valorice. Astfel, vor participa copii de la 6 ani până la tineri de 18 ani, care se vor întrece la nivelurile de iniţiere, începători, semi-avansaţi şi consacraţi.

Întrecerile sunt programate să debuteze sâmbătă, de la ora 11, iar în cadru competiţiei este inclus şi proiectul "Pierre De Coubertin", finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin care sunt atraşi tinerii către sport şi unde li-se explică copiilor regulile disciplinei sportive.