Municipalitatea a prezentat, joi, printr-un comunicat de presă, stadiul proiectului sălii de sport polivalente, cu 5.000 locuri, care urmează să fie realizată la Oradea – potrivit unor declaraţii ale primarului Ilie Bolojan - cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

Investiţia este deocamdată în stadiul aprobării studiului de prefezabilitate, elaborat la comanda Administraţiei Imobiliare Oradea, care a primit, săptămâna trecută, avizul comisiei tehnico-economice a Companiei Naţionale de Investiţii.

Potrivit informării trimise de municipalitate, săptămâna viitoare proiectul va fi susţinut şi în faţa comisiei tehnico-economice a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Dacă acesta va fi avizat, prin acelaşi traseu de aprobări va trebui să treacă apoi şi studiul de fezabilitate. "După avizarea studiului de fezabilitate, acesta va intra în comisia interministerială care aprobă indicatorii proiectelor finanţate de Guvern, urmând să se finalizeze cu o hotărâre de guvern. Această procedură, inclusiv adoptarea HG-ului, poate dura între 3 şi 5 luni de zile", mai informează municipalitatea.

După ce toate avizele vor fi obţinute va fi adoptată o hotărâre de guvern pentru alocarea investiţiei, iar apoi va fi demarată procedura de licitaţie pentru construcţia sălii pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Oradea pe strada Ogorului, vizavi de Cartierul Europa. "Sala va avea o capacitate de 5.000 de locuri, pe un teren aferent de 7,9 ha, cu o suprafaţă la sol a sălii de 8.590 mp. Aici se vor putea organiza competiţii interne (handbal, baschet şi volei) şi internaţionale, congrese, concerte, expoziţii şi târguri", precizează reprezentanţii Primăriei.

O parte din locuri (70%) vor fi fixe pe gradene de beton, o parte (1.400) vor fi pe gradene mobile care se pot demonta, acestea din urmă putând fi suplimentate cu circa 800 de locuri pe scaune mobile, la nivelul terenului, în cadrul altor manifestări decât cele sportive.

Terenul aferent sălii de sport va fi împărţit în două: unul principal (suprafaţa de joc) şi terenul de antrenament, acestea urmând să fie separate prin elemente culisante. În interior se va putea monta şi o scenă pentru evenimente.

Sala va avea şi alte dotări, precum vestiare, sală de forţă, cabinete medicale, sală de instruire, sală de antrenamente, iar la parter, în zona foaierului, se vor găsi spaţii comerciale şi grupurile sanitare.

Spaţiile şi platformele de parcare vor fi realizate de către Primăria Oradea, care va amenaja şi aleile carosabile şi pietonale, împrejurimile, iluminatul, spaţiile verzi şi mobilierul urban. Potrivit municipalităţii, valoarea totală a investiţiei va fi de 124 de milioane de lei cu TVA.