După soluţionarea contestaţiilor, Compania Naţională de Investiţii (CNI) a atribuit, pe 9 februarie, societăţii Construcţii Erbaşu din Bucureşti un contract în valoare de aproape 60 de milioane lei pentru construcţia sălii polivalente cu 5.000 de locuri din Oradea în locul actualei Pieţe Obor.

Informaţia a apărut pe portalul de afaceri Agenda Investiţiilor. Contractul este în valoare de 59,66 milioane lei şi prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor privind obiectivul de investiţii "Sala de sport Polivalentă cu capacitatea de 5.000 de locuri, municipiul Oradea, judeţul Bihor", în cadrul subprogramului Săli de Sport din cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social. Valoarea estimată a lucrării era de 61,41 milioane lei.

Experţii Companiei Naţionale de Investiţii au selectat oferta depusă de Construcţii Erbaşu din trei documentaţii primite şi admisibile.

Potrivit aceleiaşi surse, a fost aplicat criteriul de evaluare "cel mai bun raport calitate-preţ", cu un punctaj de 60% pentru preţul ofertei, 20% experienţa personalului şi 20% perioada de garanţie acordată lucrării.

După cum se ştie, licitaţia privind execuţia a fost atribuită încă de anul trecut. Prezent la Oradea la finalul anului trecut, însă, ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, anunţa că decizia a fost contestată.

Contestaţia a fost soluţionată de Curtea de Apel Bucureşti, iar contractul a fost atribuit societăţii Construcţii Erbaşu.

Durata contractului este de 87 luni: trei luni - durata prestării serviciilor de proiectare, 24 de luni - durata maximă de executie efectivă a lucrărilor la sala de sport şi 60 de luni - perioada garanţiei de buna execuţie.

Firma Construcţii Erbaşu a fost înfiinţată în 1990. Printre lucrările realizate de societate se numără Bazinul Olimpic din cadrul complexului sportiv Dinamo, Sala Polivalentă Alexadria şi modernizarea hipodromului din Ploieşti.

Citeşte AICI şi: Se face Sala Polivalentă! În februarie se va semna contractul pentru ridicarea sălii cu 5.000 de locuri, iar Piaţa Obor va fi relocată (FOTO)