Direcția Județeană de Statistică a prezentat zilele trecute cele mai recente date privitoare la salariul mediu brut și net din Bihor. Acestea arată că în județ salariul net este în continuă creștere, dar rămâne mult mai mic decât media națională. 

Concret, potrivit informăriii DJS, în luna mai, în Bihor, câştigul salarial mediu brut a fost de 6.930 lei/persoană. „Câştiguri salariale medii brute peste media judeţului au realizat salariații din servicii (7.096 lei). Câştiguri salariale medii brute sub media judeţului au realizat salariaţii din industrie și construcții (6.785 lei) și salariaţii din agricultură, silvicultură şi pescuit (5.558 lei)”, transmit statisticienii. 

În ceea ce privește câştigul salarial mediu net, în luna mai acesta a fost de 4.249 lei/persoană. „Câştiguri salariale medii nete peste media judeţului au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (4.292 lei). Câştiguri salariale medii nete sub media judeţului au realizat salariaţii din servicii (4.246 lei) precum și salariații din  agricultură, silvicultură şi pescuit (3.576 lei)”, se mai arată în comunicatul Direcției Județene de Statistică. 

Față de luna aprilie, în Bihor, salariul mediu net a crescut cu 74 de lei, de la 4.175 la 4.249. Totuși, acesta continuă să fie mult mai mic decât cele mediu, calculat la nivel național de Institutul de Statistică. În luna mai a acestui an, câștigul mediu net la nivel național a fost de 5.118 lei. 

Pe de altă parte, la finalul lunii mai, în Bihor erau 186.210 salariați, cu 169 mai puțini decât la finalul lunii aprilie, conform DJS. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!