Municipiul Salonta va găzdui în acest sfârșit de săptămână întrecerile unei noi gale pugilistice. Este vorba despre cea de-a V-a ediție a Memorialului Nicolae Talpoș. Competiția de box va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 17, Casa de cultură din localitate.

Organizată de clubul local, CS Basti Box, cu sprijinul Primăriei Salonta şi al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor, ediţia din acest an concursului va reuni pugiliști de la cluburi din Ungaria, din localități precum Debrecen, Bekes, Berekboszormeny, Berettyoujfalu și Cegled, în timp ce din România vor fi prezenţi sportivi de la Centrul Olimpic Reşiţa, CSM Petroşani, CSM Cluj-Napoca, CSM Alba Iulia, CSM Timişoara, Gym Mar Strong Oradea, Crişul Oradea şi de la clubul gazdă, CS Basti Box Salonta.

Întrecerile se desfășoară cu scopul de a-l comemora pe cel mai bun pugilist salontan, Nicolae Talpoş. Acesta s-a născut pe data de 19 februarie 1962 şi a decedat în 20 februarie 1990, într-un accident auto. Nicolae Talpoş are în palmares două titluri naţionale la categoria 57 kg şi participări la Campionatul European, Campionatul Mondial şi Jocurile Olimpice de la Los Angeles.