Sâmbătă, de la ora 11, la Salonta, cele mai bune patru echipe ale Campionatului Naţional de fotbal-tenis se vor lupta pentru cucerirea titlului, în cadrul primului turneu play-off organizat de Federaţia Română de Fotbal-tenis.

Evenimentul va avea loc la sala de sport Nicolae Talpoş, în organizarea Clubului Sportiv Tengo din localitate. Salontanii au încheiat sezonul regulat pe locul secund, obţinând dreptul de a organiza unul din cele două turnee care va decide campioana ţării. Adversarele formaţiei bihorene vor fi Victory Cluj şi CS Nord-Vest Cluj, dar şi CSU Ploieşti.

"Schimbarea sistemului competiţional, adoptată de Federaţia Română de Fotbal-tenis, are ca scop concentrarea valorilor şi poate fi un prim pas pentru creşterea nivelului, dar şi a atractivităţii acestui sport, la nivel naţional. În cele două turnee care vor decide soarta titlului naţional vor evolua cei mai buni jucători români, care fac parte şi din loturile naţionale de juniori şi seniori, astfel, spectacolul este garantat. Scopul nostru este să facem jocuri cât mai bune şi să ne depăşim toţi adversarii, mai ales că ne aşteaptă un turneu greu la Cluj-Napoca. Trofeul de campioană se află în vitrina clubului nostru şi dorim să mai rămână acolo, cel puţin un an", a declarat Vasile Sorean sr., conducătorul CS Tengo.

Antrenorul campioanei nu va putea alinia cel mai bun lot, deoarece Ács Krisztián va lipsi din echipă din cauza unor probleme personale, el fiind suplinit de Hanyecz Imre, care a revenit pentru cele două turnee, cu scopul de a pune umărul la păstrarea titlului naţional.

Din lot mai fac parte: Georgel Bobiş (campion mondial şi european la simplu), Alex Sorean (campion mondial de juniori), Vasile Sorean jr. şi Páljános Zoltán.