Câmpia Barmat din Salonta va găzdui, în perioada 3-6 august, Campionatul Mondial de Aeromodelism pentru juniori.

"Pentru că anul trecut Salonta a găzduit în condiţii bune Campionatul European pentru seniori şi datorită rezultatelor pe care clubul Metalul Salonta le are la nivel naţional, Federaţia Română de Aeromodelism a decis să organizeze şi această competiţie la Salonta", a declarat Silviu Galea, preşedintele Clubului Sportiv Metalul Salonta, luni, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Direcţia pentru Sport a Judeţului Bihor.

Competiţia este împărţită în trei probe, la care s-au înscris 13 echipe naţionale din ţări precum Cehia, Franţa, Germania, Lituania, Statele Unite, Slovacia, Coreea de Sud şi Suedia, însumând aproximativ 150 de concurenţi.

Competiţia Mondială pentru juniori se va încheia pe 6 august, iar pe 7 şi 8 august se va desfăşura Cupa Salonta la Aeromobilism pentru seniori, organizată tot de Clubul Sportiv Metalul Salonta. Şi la acest concurs s-au înscris echipe din 12 ţări, urmând să participe peste 120 de concurenţi.

La cea de-a 15-a ediţie a Cupei Salonta, din partea gazdelor vor concura 12 sportivi care şi-au proiectat şi construit aeromodelele.