Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta a transmis marți că a dispus extinderea acțiunii penale împotriva mai multor persoane care au deținut și transportat peste 730.000 de țigarete nemarcate, provenite din contrabandă din Ucraina, și au provocat un prejudiciu de peste 610.000 de lei bugetului statului. 

Conform comunicatului transmis de procurori, patru persoane (trei bărbați și o femeie, toți din Salonta) au activat în rețeaua de contrabandă în perioada aprilie 2019 – septembrie 2021, „în calitate de autori, coautori, respectiv complici concomitenţi (antemergători)”, în timp ce o a cincea persoană este acuzată de mărturie mincinoasă în același dosar. 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Oradea i-au reținut, luni seara, pe trei dintre inculpați, pentru 24 de ore. 

Marți, procurorul de caz a cerut în instanță arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a patru dintre suspecți, numele lor fiind făcute publice pe portalul instanței: Crina-Florina Borz (35 ani), Tiberiu-Emeric Moldovan (28 ani), Laviniu-Ioan Borz (37 ani) și Nicolae Uivaroșan (36 de ani). 

Judecătoria Salonta a respins, însă, potrivit portalului instanțelor, solicitarea de arestare, punându-i pe cei patru sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu interdicția de a vorbi între ei sau cu martorii, precum și cu interdicția de a părăsi Salonta, fără o încuviințare din partea organelor judiciare. 

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta a dispus „luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile” față de cel de-al cincilea inculpat în dosar, o persoană în vârstă de 53 de ani, acuzată de mărturie mincinoasă.

(sursa video: cititor eBihoreanul)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!