A opta ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică Varadinum, organizat de clubul orădean cu același nume, a reunit un număr record de participanți.

335 de fotografi din 58 de țări au înscris în concurs un total de 4.700 de fotografii, din care un juriu format din specialiști ai mai multor țări au selectat imaginile câștigătoare.

Au jurizat fotografiile Shin Woo Ryu, cel mai premiat fotograf din Corea de Sud, Michele Macinai din Italia, cel care a organizat singurul campionat mondial al fotocluburilor și care, în 2017, a expus la Oradea, Avishek Das din India, un fotograf care a fost numărul 1 în lume la fotografia de călătorie, Rucsandra Călin din Craiova, România, maestru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, și Adela Rusu din Oradea, cea mai premiată fotografă din România.

În urma deliberărilor, titlul de „Cel mai bun artist român” a fost adjudecat de Vasile Sârb din Alba Iulia, „Cel mai bun artist al salonului” a fost ales Chan Seng Tang din Macau, iar cel mai bun club al salonului a fost Eurasia, din Rusia.

Fotografiile câștigătoare vor fi expuse la Oradea, în luna noiembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!