Orădenii sunt invitaţi, de vineri până duminică, la prima ediţie a Salonului Vinurilor Millésime care se va desfășura în Cetate.

Acolo vor fi prezenţi 22 de producători de vinuri din România şi patru importatori care vor prezenta peste 200 de vinuri "excelente", după cum a asigurat, marţi, într-o conferinţă de presă, enologul Dorin Popa, iniţiatorul evenimentului.

Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime, care din anul 2010 s-a dedicat culturii şi civilizaţiei vinului, educării consumatorilor şi promovării vinului românesc.

"Dorim să avem un salon de top din toate punctele de vedere. Salonul e adresat atât consumatorilor cât şi reprezentanţilor din domeniul HoReCa", a precizat preşedintele Asociaţiei Millésime, Dorin Popa, în conferinţa pe care a susţinut-o alături de directorul salonului, Bogdan Bocşe.

Salonul se va ţine în corpul L al Cetăţii Oradea, mai precis în Galeria Vinurilor, unde vor avea standuri 26 de expozanţi. Cramele prezente, între care Jelna, Prince Ştirbey, Davino, Amtiteatrul Vitis, Casa de Vinuri Cotnari şi Crama Oprişor - aduc vinuri din toate regiunile viticole ale ţării, iar importatorii vor veni cu vinuri din Portugalia, Italia, Franţa, Austria, Noua Zeelandă şi Chile.

Pe lângă salonul propriu zis, în Cetate se vor organiza şi câteva masterclassuri, pe diverse tematici, susţinute de către oenologi, formatori WSET, degustători autorizaţi din România şi reprezentanţi ai producătorilor de vinuri.

Biletul de intrare la o zi a Salonului de Vinuri costă 40 de lei dacă estre achiziţionat online, de pe pagina salonul.millesime.ro, respectiv 50 de lei dacă este cumpărat la faţa locului. De asemenea, un bilet de acces la toate cele trei zile ale salonului costă 100 de lei online, respectiv 125 de lei la faţa locului.

În prețul biletului, orădenii și turiștii vor primi câte un pahar și vor putea degusta și afla detalii despre peste 200 de vinuri.

Masterclass-urile se vor plăti separat. Participarea la unul dintre cele costă între 50 şi 100 de lei.

Află mai multe detalii în articolul: In vino veritas: Orădenii sunt invitați la primul salon de vinuri din oraș, unde vor degusta peste 200 de varietăţi din țară și străinătate