RER Vest vrea ca Oradea să fie un oraş curat pe toate părţile. Şi pe jos, şi în aer! Drept urmare, societatea şi-a îmbogăţit acum parcul auto cu o autospecială dedicată măturatului stradal, modernă şi, implicit, mai puţin poluantă.

În plus, în zilele următoare, în curtea RER Vest vor sosi alte cinci autospeciale noi, pentru colectarea şi compactarea deşeurilor. Şi acestea sunt de ultimă generaţie, eficiente şi mai prietenoase cu mediul înconjurător. Investiţia făcută de operatorul de salubritate în noile achiziţii nu este defel neglijabilă...

Măturat performant

Aşa cum este şi firesc, una din preocupările operatorului licenţiat de salubritate al Oradiei este grija faţă de mediul înconjurător. Vrând-nevrând, fiecare dintre noi contribuim la poluarea aerului, iar RER Vest îşi doreşte să reducă acest impact cât de mult posibil. An de an, parcul auto al societăţii s-a înnoit cu utilaje moderne, iar primăvara aceasta nu este o excepţie.

De câteva zile, în curtea societăţii a ajuns o măturătoare de mari dimensiuni, pentru curăţarea automatizată a străzilor. Aceasta străbate deja arterele din oraş, demonstrându-şi eficienţa mai ales în aspirarea prafului adunat lângă borduri. Un detaliu foarte important: autospeciala marca Iveco se află în categoria Euro 6 de poluare, ceea ce înseamnă că emisiile de noxe în aer sunt foarte reduse. Invers proporţional cu eficienţa!

Mai urmează!

Aceasta nu este, însă, singura achiziţie recentă a RER Vest. În această săptămână, în curtea operatorului vor sosi cinci compactoare Iveco, autospeciale dedicate colectării şi transportului deşeurilor. Patru au o capacitate de 18 metri cubi, iar una este şi mai mare, de 23 metri cubi. De asemenea, toate au motorizare Euro 6, pentru a nu încărca aerul cu particule poluante.

RER Vest a plătit pentru achiziţia celor şase autospeciale noi aproximativ 700.000 euro. O sumă importantă, investită în oraşul nostru, al tuturor...