În mai puţin de două săptămâni, Victor Micula ar trebui să se prezinte la Tribunal, la procesul în care procurorii cer să fie arestat pentru că a sfidat organele de anchetă şi s-a sustras de la urmărirea penală, în dosarul în care l-au şi trimis în judecată, alături de patru poliţişti acuzaţi că l-au protejat şi că i-au permis accesul la bazele de date secrete ale MAI.

Cererea ar fi trebuit să se judece la sfârşitul anului trecut, dar judecătoarea Veronica Ioniţă a amânat cu o lună dezbaterile, pe motiv că milionarul n-a fost citat la hotelul de fiţe din Elveţia, unde se destrăbăla de o jumătate de an, reglându-şi online conturile cu ofiţerii DGA care l-au cercetat.

După cum a aflat Bihorel, nici bine nu s-a uscat cerneala pe citaţia pentru Elveţia, că Victoraş s-a împachetat şi s-a mutat în Suedia, a doua patrie a familiei Micula.

Rămâne de văzut ce va face doamna judecător, poate va mai dispune încă o amânare ca să-i trimită citaţie şi la noul domiciliu, iar apoi, dacă milionarului îi năzare o vacanţă în Maldive sau Noua Zeelandă, să ceară să fie notificat şi pe acolo. Doar bani are, timp are, iar lumea e mare...