Salvamontiştii bihoreni recomandă turiştilor care intenţionează să meargă la munte să se informeze corect înainte de a porni la drum. Pentru informare, montaniarzii pot folosi atât hărţi, cât şi indicaţiile salvamontiştilor, care îi sfătuiesc să îşi programeze deplasările în aşa fel încât să nu îi prindă noaptea pe drumuri, să nu consume băuturi alcoolice şi să supravegheze focul pentru a nu isca incendii.

Hărţile pentru turişti trebuie actualizate, motiv pentru care Serviciul Salvamont-Salvaspeo Bihor le recomandă turiştilor să le utilizeze pe cele postate pe site-ul www.parcapuseni.ro.

De asemenea, salvamontiştii atenţionează turiştii să nu abordeze trasee sau obiective care le depăşesc posibilităţile fizice, să evite expunerea prelungită la soare, mai ales în intervalul 11-16, să aleagă o alimentaţie echilibrată, să-şi ia la ei apă în cantitate suficientă şi să evite consumul de alcool.

Totodată, Salvamont Bihor aminteşte organizatorilor de tabere, de stagii şi concursuri de sporturi extreme că au obligaţia de a notifica şi a obţine avize atât de la Administraţia Parcului Natural Apuseni sau Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă - Bihor, cât şi de la Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Intervenţia salvamontiştilor bihoreni poate fi solicitată la 112, iar a Dispeceratului Naţional Salvamont la 0725.826.668.