În 2010, salvamontiştii bihoreni au salvat şi recuperat 175 de persoane, în timp ce 870 persoane au beneficiat de asistenţa Salvamont în cadrul unor competiţii organizate în zona montană a Bihorului.

Totodată, salvamontiştii bihoreni au refăcut marcajele turistice pe şase trasee, au amplasat 31 de indicatoare noi, au refăcut balustradele din cablu sau lanţ pe canionul Galbenei şi Circuitul Cetăţile Ponorului (zona Padiş) şi la Peştera Ungurului şi au finalizat lucrările de amenajare şi de omologare a patru noi trasee turistice montane, din care trei se află în masivul Bihor, iar unul în masivul Codru Moma.

O altă reuşită a anului precedent este intrarea în funcţiune a Bazei Salvamont de la Vârtop (foto), care va funcţiona şi ca centru de informare turistică.

De asemenea, în cadrul serviciului s-a înfiinţat Comisia Judeţeană de Alpinism, cu rolul de a monitoriza traseele de alpinism şi escaladă şi de a aviza lucrări de amenajare a acestor trasee, Bihorul fiind singurul judeţ care are o astfel de comisie.