Vicepreşedintele Salvamont Salvaspeo, Adrian Marin, a anunţat că doi dintre colegii săi, Nagy Ivan, şeful departamentului de intervenţii subacvatice, şi Pinter Istvan, şeful Salvamont, au plecat spre Cluj luni dimineaţă. "La solicitarea colegilor de la Cluj, o echipă de scafandri de la Mureş şi una din Bihor s-au alăturat celor care încearcă să recupereze corpurile celor doi tineri înghiţiţi de apele lacului de acumulare de la Fântânele - Beliş", a declarat luni după amiază pentru BIHOREANUL Adrian Marin.

Potrivit acestuia, bihorenii au dus cu ei un sonar, care detectează obstacolele sub apă cu ajutorul ultrasunetelor, şi un echipament de comunicaţii subacvatice. "Ţinând cont de adâncimea mare a lacului şi de prezenţa numeroşilor curenţi subacvatici, precum şi pe transparenţa redusă a apei, şansele de reuşită nu sunt dintre cele mai bune. Se speră identificarea hidrobicicletei scufundate, în funcţie de poziţia acesteia urmând să se poată deduce, eventual, o direcţie în care curenţii să fi dus cele două corpuri", a mai spus Marin.

Doi studenţi în vârstă de 20 de ani, unul din Zalău iar celălalt din Cluj, au dispărut, sâmbătă seară, în lacul Beliş - Fântanele, din judeţul Cluj, după ce plecaseră cu o hidrobicicletă împreună cu încă un tânăr, care a reuşit să ajungă înot la mal. Pompierii i-au căutat pe cei doi toată noaptea şi în cursul zilei de duminică, operaţiunile fiind continuate duminică.