Intervenţie contracronometru, extrem de dificilă, marți, în localitatea Balta Sărată, din Teleorman. Un băieţel în vârstă de 1 an și 8 luni, care a căzut într-o fântână adâncă de 16 metri, a fost salvat, după 10 ore în care a stat pe jumătate în apă.

Copilul a căzut în cursul dimineții, într-un puț cu un diametru de doar circa 30 de centimetri, dar a rămas conștient. Rămăsese suspendat pe o pompă care scoate apă, dar pe jumătate în apă.

Pe parcursul zilei, salvatorii au încercat mai multe variante pentru scoaterea lui la suprafață, însă toate erau riscante dat fiind spațiul foarte mic de manevră și vârsta mică a băiatului.

Agerpres notează că, după aproximativ 10 ore de încercări, copilul a fost scos la suprafață marți seară, după ora 21, cu tot cu pompa de sub el. Reușita a fost primită cu aplauze de cei prezenţi, care au așteptat cu sufletul la gură acest moment.

"Noi am reuşit să ducem la bun sfârşit operaţiunea de salvare. A fost o intervenţie dificilă. Este cea mai mare bucurie a noastră. Copilul este în viaţă. S-a reuşit cu ajutorul a două tije să agăţăm şi pompa, şi copilul şi să îl aducem centimetru cu centimetru la suprafaţă în siguranţă. Se lucra concomitent pe două planuri de acţiune. Unul trebuia să aibă succes", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Pe tot parcursul intervenţiei, micuţul a fost monitorizat atent, cu o cameră video. Potrivit lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, salvatorii i-au asigurat lumină, căldură şi oxigen.

Potrivit martorilor aflaţi la faţa locului, copilul a căzut în fântână după ce s-a urcat pe un scaun. Mama acestuia, însărcinată în 9 luni, a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei în urma şocului suferit. De altfel, ea a rămas internată în spital în urma evenimentului.